Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020

eNET Magyarország Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Budapest

Szakértői értékelés alapján: 85 / 100
I. (20)
II. (20)
III. (6)
IV. (20)
V. (10)
VI. (9)

Elérhetőség:

1095 Budapest, Ipar utca 5

Kapcsolattartók:

Virág András

Kapcsolatfelvétel:


Szakértői területek


Bemutatkozás

Cégünk, az eNET Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság (2023.03.31-ig eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.) 2001-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Létszámunk 2020-ben átlag 72 fő, árbevételünk 2,2 Mrd Ft volt. Vállalatunk missziója, hogy szolgáltatásainkkal, saját fejlesztésű eszközeinkkel átvezessük ügyfeleinket a jövő intelligens gazdaságába, termék- és szolgáltatásfejlesztéseket vezetünk végig az ötlettől/stratégiaírástól a piaci bevezetésig.

 


 • Kompetencia területeink:


  • piackutatás

  • forrásteremtés (kockázati tőke, pályázatok)

  • informatikai és menedzsment tanácsadás, szervezetfejlesztés

  • adattárház építés és adatbányászat

  • stratégiai és üzleti tervezés
Szolgáltatásaink bemutatása
  • Informatikai és menedzsment tanácsadás, projektmenedzsment, szervezetfejlesztés, forrásteremtés:
Az elmúlt 10 év során több, mint 30 vállalati és közel ugyanennyi államigazgatási ügyfélnél teljesítettünk informatikai fejlesztésekhez és működésfejlesztéshez kapcsolódó tanácsadói megbízásokat. Előbbi kapcsán referenciáink között megtalálható igazgatásszervezés, szervezetfejlesztés, informatikai szervezeti felmérés, informatikai stratégia, SAP szakértői tanácsadás, szoftverfejlesztés során végzett BPR, tesztmenedzsment, üzemeltetésmenedzsment, változásmenedzsment. Mindezen szolgáltatásaink közé tartozik a folyamatfelmérés, folyamatfejlesztés, illetve a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó HR szakértői tanácsadás. Képesek vagyunk azonosítani megrendelőink rövid-, közép- és hosszútávú céljait, kategorizáljuk és rendszerezzük a fő üzleti folyamatokat és azok tényezőit. Vezetői interjúk során feltárjuk a folyamatműködés körülményeit, elemezzük a szabályozási folyamatot, megállapítjuk a vállalat mutatószámait, meghatározzuk azok mérési metódusait. Szervezetfejlesztési tevekénységünk kiterjed a termék/szolgáltatás katalógus adatainak összegyűjtésére, illetve a felelősségi szintek kialakítására való javaslatokra.

Saját fejlesztésű, nemzetközi módszertanokra támaszkodó projektmenedzsment gyakorlatunk alapján projektmenedzsmentet és projektfolyamat minőségbiztosítást, mint szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink számára. Szervezetünkben megtalálható a 20-40 éves projekttapasztalattal rendelkező senior projektmenedzsertől a junior projektasszisztensig a szakmai karriermodell valamennyi lépcsőfokán álló kolléga, így csapatunkat az ügyfél igényei szerint tudjuk összeállítani. Referenciáink között egyaránt megtalálhatóak kkv-k, illetve államigazgatási szervek. Projektméretet tekintve a kis és közepes összértékű pályázati, valamint a jelentős méretű szervezeti és IT fejlesztési beruházásokig szinte minden volumen (10 millió Ft – 10 millió EUR). Szakértőink és tanácsadóink projektmenedzsment kompetenciáját az IPMA (International Project Management Association) Competence Baseline v3.0 alapján értékeljük és fejlesztjük, több szakértőnk rendelkezik hivatalos IPMA minősítéssel, illetve CMC (Certified Management Consultant) menedzsment tanácsadói nemzetközi minősítéssel.

Forrásteremtési tevékenységünk keretében komplett távközlési és K+F pályázatokat készítünk, illetve kockázati tőke igényléseket, tárgyalásokat viszünk végig ügyfeleinknek az EU csatlakozás óta folyamatosan.


   • Stratégiai és üzleti tervezés
A stratégiai és üzleti tervezés során megalkotjuk a vállalati stratégiát, felülvizsgáljuk a kapcsolódó tervezési folyamatokat, üzleti modelleket állítunk fel, kockázati tanácsadást nyújtunk. A szervezet üzleti tervével összhangban fejlesztési javaslatokat dolgozunk ki, ezeket megvalósíthatósági számításokkal és részletes kapacitástervezéssel támasztjuk alá.

   • Piackutatás, elemzés:
Az eNET jelentős tapasztalattal bír piackutatási területen. Kutatási részlegünk az államigazgatási, lakossági, vállalati és önkormányzati szegmensekben egyaránt széleskörű kvalitatív (mélyinterjú, fókuszcsoport) és kvantitatív (nagymintás adatfelvételek különböző módszerekkel, modellezés, adatbányászat) tapasztalatokkal rendelkezik, amelyeket ügyfeleink jellemzően a következő célból vesznek igénybe: stratégiaalkotás, üzletfejlesztés, akciótervek kidolgozása, monitoring, marketingkommunikáció és PR.

Piackutatói tevékenységünk alapadatok előállítására épített elemzéseken alapul, az elemzések egy részét pedig publikáljuk is honlapunkon http://www.enet.hu/?lang=hu, illetve a cikkeket sajtólistánkra is elküldjük. Tevékenységünket egyedülálló adatbázisainkra építve végezzük, többek között:

  • az elektronikus hírközlési területen a nálunk lévő alapadataink miatt természetes monopóliumunk alakult ki, melynek köszönhetően az összes eddigi magyarországi állami támogatással épült infrastruktúra fejlesztés előkészítésében, projektmenedzsmentjében és értékelésében részt vettünk;

  • e-kereskedelmi területen kínálat oldali kutatásokat 2001 óta végzünk, így a mi kínálat oldali méréseinkből származó adatainkat használja minden gazdasági szereplő. A területen szerzett tapasztalatainkat most már a környező országokban végzett kutatói munkában is hasznosítjuk.
Kutatási szolgáltatásainkat elsősorban a piacvezető telekommunikációs és informatikai vállalatok, valamint államigazgatási szervek számára nyújtjuk.
  • Adattárház építés és adatbányászat:
Cégünk adatbányászati tevékenysége és egyedi elemzési megoldásainak fejlesztése során ügyfeleink belső, illetve csatolt külső adathalmazaiból erős matematikai és analitikai számításokra alapozva tárunk fel rejtett összefüggéseket. Az adatbányászat megelőző lépését az adattárház kialakítását, valamint a kapcsolódó adatgyűjtést is sok esetben magunk végezzük a célfeladatnak megfelelően.

Az elmúlt évek során ugyanakkor kiterjedt tapasztalatot szereztünk nem, vagy rosszul strukturált Big Data adatok hatékony tárolásában és feldolgozásában is, aktívan alkalmazva a modern megoldásokat ügyfeleinknél. A megoldások fejlesztésében nagy segítséget jelentett az eNET és az Intel UK között történt közel 1 éves együttműködés, valamint a 2014-ben beszerzett saját szuper-számítógépes kapacitásunk.


​​​​​​Energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadás;

Az eNET szakértői segítenek felmérni a vállalatokat megújuló energia, energiamenedzsment és energiahatékonyság -növelési szempontból, majd azonosítják a számukra legelőnyösebb energetikai projekteket és finanszírozási lehetőségeket. A legmodernebb adatbányászati módszerek segítségével, erős matematikai és analitikai számításokra alapozva az eNET adatbányász és energetikai szakértői elemzik a vállalatok energiafogyasztási adatait mely lehetővé teszi, hogy a vállalatok optimalizálják az energiafelhasználásukat, ezzel csökkentve az energiaköltségeket. Energiamenedzsment szolgáltatásunk részeként vállaljuk például energetikai akcióterv felállítását és menedzsmentjét, illetve energetikai beszerzési tenderek támogatását. Szakértőink segítségével folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtaláljuk minden ügyfelünk számára a leginkább testhezálló megoldást.Alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata;

Energetikai témájú kutatási és tanácsadási szolgáltatásaink az energetika széles körét ölelik fel, többek között a megújuló energia, az energiagazdálkodás, és az energiahatékonyság területén is rendelkezünk tapasztalattal. Részt veszünk energetikai megoldások fejlesztésében is. Kutatási és tanácsadási szolgáltatásunkkal támogatjuk a közlekedési szektort a dekarbonizációs átmenetben. Zöld közlekedés témában az akkumulátoros elektromos meghajtás mellett hidrogén üzemanyagcellás meghajtás tekintetében is rendelkezünk referenciával. Vállaljuk energetikai szakmai koncepciók, megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozását, illetve energetikai projektek tervezését és menedzsmentjét.

 


Kis Gergely (ügyvezető)
Virág András (cégvezető)
12669789-2-43
2001
10-50 millió Ft
2 760 millió Ft
18
kisvállalkozások
középvállalkozások
nagyvállalatok
Információ, kommunikáció ág (legfőképp távközlési ágazat, információtechnológiai szolgáltatás ágazat, Információs szolgáltatás ágazat)
Közigazgatás, védelem ágazat
Villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás ágazat
Feldolgozóipar ág (Fémalapanyag gyártása ágazat, Fémfeldolgozási termék gyártása ágazat, Számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása ágazat, Villamos berendezés gyártása, Gép, gépi berendezés gyártása ágazat)
Szállítás, raktározás ág
Adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység ág, Adminisztratív-, kiegészítő egyéb üzleti szolgáltatás ágazat
Szakmai, tudományos tevékenység ág, (Legfőképp Üzletvezetési, vezetői tanácsadás ágazat, Mérnöki és építészmérnöki tevékenység ágazat; műszaki vizsgálat, elemzés ágazat, Tudományos kutatás, fejlesztés ágazat, Egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység ágazat)
36

Szakértőink


Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.