Workshop eredmények

A HGC Akadémia keretében szervezett 17 workshopon 222 vállalkozás vett részt, amelyek együttesen csaknem 10 ezer főt foglalkoztatnak, összárbevételük pedig eléri a 225 milliárd forintot évente. 

A résztvevők hat modul közül választhattak (technológiai érettség, ERP/CRM rendszerek, online értékesítés, finanszírozás, külpiaci jelenlét, vezetői mentorálás), amelyre összesen 715 fejlesztési igény érkezett. A résztvevők 88 százaléka rendkívül hasznosnak értékelte a workshopot.

A beszélgetéseken 25 perc jutott egy-egy modul megtárgyalására, míg a közös munkavégzés minden esetben meghaladta a három és fél órát. A workshopokon 60 órányi interjút rögzítettek a szervezők, és összesen 1332 darab modul-kérdőívet töltöttek ki a résztvevők válaszai alapján.

Az itt és a megalapozó kutatás során szerzett információk alapján a legnagyobb problémát a technológiai érettség és a digitalizáció alacsony foka jelenti a vállalkozások számára. 

Hasonlóan nehéz feladatot jelent számukra az utódlásmenedzsment és a szervezetfejlesztés is.

Export terén is van hová fejlődni, hiszen a résztvevő cégek majdnem fele alig-alig van jelen a külpiacokon, számottevő bevételük onnan nem is származik.

A workshopokat követően 150 céget javasoltak személyes fejlesztésre egy-egy kiválasztott modulban, melyek közül a technológiai érettség területe volt a legnépszerűbb. Emellett mintagyár látogatásra 216, míg tanulmányútra több mint száz vállalkozást hívtak meg. A program következő lépése a Komplex Gyakorlati képzőhely, ahogy a vállalatok valós, saját vállalati környezetüket leképező közegben lesznek képesek középvállalati létüket megerősíteni, hozzáadott termelési értéküket növelni.


Az IFKA a felmérések és a vállalatok igényei alapján állítja össze a HGC Akadémia képzéseit és ad szakmai támogatást. A program résztvevői a kedvező hatást akár már 2019 közepén érezni fogják, akár árbevétel növekedésben, létszámnövekedésben, hozzáaadott termelési érték javulásában, új technológiák bevezetésében, vagy éppen egy új piacra való kijutásban.
 

Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.