Minősítés és monitoring
Komplex minősítési és vizsgálati rendszer a nagy növekedési képességű vállalkozások hatékony segítésére.

Az elmúlt időszakban megalapozott vállalkozásfejlesztési célú adatbázishoz szükség van egy megfelelő értékelési rendszerre is. Ennek létrehozása igazi kihívást jelentett ebben a nagyprojektben. Ugyanis még a nemzetközi gyakorlatban is csak elvétve található olyan minősítési rendszer, amely a támogatások célcsoportjának megtalálására, illetve a célcsoportba tartozó kkv-k minősítésére hoztak volna létre. Ugyanez igaz az összekapcsolt, fejlesztéspolitikai célú vállalkozásfejlesztési adatbázisra is.

Szakembereink az elmúlt hónapokban felkutatták és feldolgozták a minősítési és monitoring rendszerek releváns nemzetközi és hazai tapasztalatait, és megvizsgálták a megfelelő adatbázisok felhasználhatóságát is.

                                                                  
Az 5 leggyakoribb sikertényező több mint 200 startup vállalat tapasztalatai alapján

Az eredmények összegzése után kidolgozták az itthoni környezetben is alkalmazható, testreszabott minősítési eljárásokat. Ezeket több szempont szerint is tesztelték, hogy olyan minősítési és monitoring rendszer jöjjön létre, amely valóban jól használható a vállalkozások számára.

Mindemellett szükség van egy olyan fejlesztéspolitikai javaslatcsomag összeállítására is, amely egyben tartalmazza, milyen együttműködési rendszerek, partnerségi stratégiák működtetésével segíthetik hatékonyabban központilag a vállalkozásokat.

A partnerségi koncepció stratégiai céljai:
  • a hazai kis és középvállalkozások versenyképességének fejlesztése;
  • foglalkoztatottság bővítése a nagy hozzáadott értéket termelő munkahelyek létrehozásán keresztül;
  • kiemelt célcsoportként a termelő szektor támogatása;
  • vállalkozásközpontú, ügyfélbarát fejlesztéspolitikai megközelítés alkalmazása a HGC-k igényeire szabva.
A fentiek alapján összeálló javaslatcsomag segít előkészíteni a támogatáspolitika hosszútávú, a HGC vállalkozásokat segítő fejlesztéspolitikai struktúra kialakítását.
Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.