Felmérések

Előzmény-kutatás

A kutatás során a szakértők több mint 90 releváns szakirodalmat dolgoztak fel. Az elkészült tanulmányokban bemutatták a HGC-k hazai és nemzetközi jellemzőit, kialakulásuk és működésük sajátosságait, a gazdaságpolitikára gyakorolt hatásukat. Ismertették és értékelték a HGC-ket segítő hazai, uniós és nemzetközi programokat. Összegyűjtötték a HGC-kre vonatkozó nemzetközi definíciókat, statisztikákat.

 

Adatbázis-építés

Az IFKA rendelkezésére bocsátott adatok alapján elkészült egy 10.682 darab hazai HGC vállalkozás adatait tartalmazó alap adatbázis és egy 62.128 darab hazai HGC vállalkozás adatait tartalmazó bővített adatbázis, valamint elvégezték és közzétették ezek részletes elemzését is.

A PVC 2016-os létszámadat szerinti eloszlása

 

Vállalati felmérés

142 HGC vállalat vezetőjével készült személyes mélyinterjú, amelyeket hét fő téma szerint elemeztek. Az interjúk alapján sikeresen felvázolták a hazai HGC-k általános modelljét és megjelentettek egy esettanulmány-kötetet is, amelyben 70 példaértékű HGC vállalkozást mutatnak be egységes szerkezetben.

Ezen felül lezajlott több mint 1000 HGC vállalat személyes adatfelvétellel történő felmérése is, valamint az eredmények kiértékelése.

A PVC 2016-os létszámadat szerinti eloszlása (feldolgozóipar)
Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.