FRAUNHOFER IPA

A jövő a mi termékünk.

Fenntartható. Személyre szabott. Okos.

A Fraunhofer Európa legnagyobb alkalmazott kutatásra specializálódott kutatóintézete. Kutatási területei olyan alapvető emberi szükségletekre épülnek, mint az egészség, a biztonság, a kommunikáció, a mobilitás, az energia és a környezet.

A több mint 1000 munkavállalót foglalkoztató Fraunhofer IPA a Fraunhofer-Gesellschaft egyik legnagyobb intézete. 63 millió eurós éves költségvetésének több mint egyharmada ipari projektekből származik.


Meglátjuk a lehetőségeket. Megadjuk a kezdőlökést. Előállítjuk a jövőt.

A Fraunhofer IPA 14 részlegét a következő hat üzletág egészíti ki: Gépjárműipar, Gép- és berendezési ipar, Elektronika és mikrorendszerek, Energia, Orvostechnika és biotechnológia, valamint Feldolgozóipar. Ez a felépítés lehetővé teszi a gyakorlati oldalon dolgozó partnereink számára, hogy javítsák piaci helyzetüket, továbbá segítik az újabb alkalmazási területekre való piaci belépésüket.


Stratégiánk sarokkövét a „Tömeges fenntarthatóság” és a „Tömeges személyre szabhatóság” képezi

Stratégiai sarokköveink középpontjában az iparág erőteljes bevonásával zajló fenntartható projektek állnak. A tömeges fenntarthatóság célja a felhasznált erőforrások minimalizálása, és egyúttal az életminőség maximalizálása. A vezető projektek – például az Ultra-efficiency Factory, a Fast Storage BW, a Center for Lightweight Production Technology és a Center Smart Materials – esetében az iparághoz, a politikához és az egyetemi kutatás területéhez kötődő partnereink segítségével ültetjük át a gyakorlatba ezt az elképzelést. A tömeges személyre szabhatóság a méretgazdaságosság és választékgazdaságosság előnyeit ötvözi egymással. Az ARENA2036 nevű, funkcionálisan integrált könnyűszerkezetes gépkocsigyártással foglalkozó kutatókampuszon, valamint a Mass Personalization Centerben olyan módszereken dolgozunk, amelyekkel, egyesével hozhatunk létre a tömeggyártott termékek árának megfelelő, személyre szabott termékeket.

 

További információk:

 

 
Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.